تنقلات تولد

دستور پخت حمص

مواد اولیه : برای ۴ نفر

  • فلفل قرمز به میزان لازم
  • روغن زیتون به میزان لازم
  • آبلیمو نصف لیوان
  • ارده ۱لیوان
  • نمک به میزان لازم
  • نخود  ۲لیوان (خام)
  • سیر ۳حبه

برای تهیه کردن حمص ابتدا باید نخود را با مقداری نمک بپزید به طوری که حدود نصف استکان آب آن باقی بماند. سپس نخود‌ها را در دستگاه مخلوط کن می‌ ریزیم و کم‌ کم آب نخود را می‌ افزاییم تا نخود ها کاملاً پوره شوند ولی مخلوط مواد شل نشود.

پوره نخود را در کاسه‌ ای ریخته و سیر له شده را هم به آن می‌ افزاییم  و بعد ارده و آب لیمو را به مقدار دلخواه اضافه می کنیم

برای تزئین این غذا می توانید از روغن زیتون و فلفل قرمز استفاده کنید.

نکته مهم

حتما نخودها را از شب قبل خیس کنید و اگر فراموش کردید آنها را یک بار بجوشانید و آب آن را خالی کنید.

بهتر است پوست نخودها را بگیرید تا غذایتان خوشمزه تر شود.

سرو کردن حمص

روش‌ های مصرف این غذا بی‌ شمارند. حمص را به عنوان پیش غذا همراه با دیگر پیش غذاها مانند سالاد تبوله و… نان پیتا کنار غذاهایی مانند فلافل، مرغ کبابی، کوفته و… سرو می‌ کنند.

می‌ توانید آن را به عنوان دیپ با نان غلات یا کراکر بخورید، روی نان بمالید و با سبزیجات لقمه کنید، به عنوان سس روی سالاد بریزید یا آن را به عنوان یک جایگزین سالم به جای کره مصرف کنید. علاوه بر نخود که غله شناخته شده برای حمص است از لوبیای سیاه، عدس و سویای سبز هم برای درست کردن حمص استفاده می‌ شود. یک حمص کلاسیک از ۶ ماده یعنی نخود، روغن زیتون، سیر، آب لیمو، نمک و ارده تشکیل می‌ شود.

* مواد لازم برای تهیه حمص با پنیر کبابی

  • پنیر کبابی ۳۰۰ گرم
  • کنسرو نخود ۲ قوطی
  • ارده یک سوم پیمانه
  • سیر ۲ حبه
  • پودر زیره سبز یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • پودر آویشن نصف قاشق چای‌خوری
  • آب لیمو ترش تازه۷۰ میلی‌ لیتر
  • روغن زیتون۷۰ میلی‌ لیتر
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • روغن زیتون
  • گشنیز یا جعفری برای سروبه مقدار لازم
  • نان پیتای برشته به مقدار لازم

*طرز تهیه حمص با پنیر کبابی

نخودها را آبکش کنید و پوست بگیرید تا حمص لطیف‌ تری داشته باشید. سپس نخودها را به همراه ارده، سیر، پودر زیره، آب لیموترش، آویشن، روغن زیتون داخل غذاساز ریخته و کاملا پوره کنید. چنانچه مایه خیلی سفت بود کمی روغن زیتون یا آب لیموترش اضافه کنید تا مایه تبدیل به پوره‌ ای نرم و لطیف شود، سپس آن را با مقداری نمک و فلفل مزه‌ دار کنید.

حمص را بین ظروف سرو تقسیم کنید، داخل ظرف سرو ریخته و روی آن مقداری روغن زیتون، دانه زیره و گشنیز خرد شده بپاشید و کنار بگذارید.

پنیرهای کبابی را به صورت مستطیل‌ های یک اندازه برش بزنید و در تابه داغ شده از هر طرف گریل کنید تا طلایی شوند و داخل لیوان‌ های سرو قرار دهید و به همراه نان پیتا یا خلال‌ های درشت سبزیجاتی مثل خیار، فلفل دلمه‌ ای و کرفس سرو کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *