فینگر فود ها از نظر ظاهر به سه دسته تقسیم می شوند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
۱_ فینگر فودهایی که برای سرو آنها از سیخ چوبی استفاده می شود: برای این مدل از فینگر فودها از یک سیخ چوبی با تکه هایی از گوجه، خیار شور، کالباس استفاده میشود و یا سیخ چوبی با تکه های قارچ، مرغ سرخ شده و گوجه گیلاسی و یا تکههای از میوههای فصل استفاده میشود.
۲_ انواع فینگر فود با نان تست: فینگر فودهایی که از یه تکه نان تست و ترکیب مواد مختلفی همچون مرغ، سالاد الویه و یا کالباس تهیه میشود.
۳_ ساندویچ های کوچک و لقمه ای: این فینگر فود ها شامل انواع ساندویچهای کوچک مثل مینی همبرگر یا رولهای نان پنیر و سبزی هستند.
۱. فینگر فود نان و پنیر
یکی از آسان ترین فینگر فود ها که مواد لازم برای تهیه آن به راحتی قابل دسترسی است، فینگر فود نان و پنیر است که یک گزینه مناسب برای دورهمیهای دوستانه به عنوان یک پیش غذا است. برای تهیه این نوع فینگر فود در کنار تکههای کوچک نان، میتوانید از انواع پنیرهای ایرانی که مزههای مختلفی دارند استفاده کنید و سپس روی آنها را با خیار، گوجه فرنگی، سبزیجات معطر، گردو و یا زیتون تزئین کنید.
۲. فینگر فود رولت ژامبون
رولت ژامبون، هم مورد پسند مهمانان بزرگسال و هم مهمانان کوچکتر خواهد بود. برای تهیه این فینگر فود ۲ یا ۳ لایه نان لواش را روی هم قرار دهید و یک لایه نازک مایونز بزنید. سپس چند ورق ژامبون روی نانها قرار دهید، دوباره مقداری مایونز روی آن بزنید و ذرت و خیار شور را اضافه کنید. حال به آرامی شروع به رول کردن نان با همه مواد روی آن کنید تا جایی که به یک استوانه تو پر برسید. با یک چاقوی تیز رولت را به حلقههای باریکتر برش دهید و فینگر فود شما آماده سرو است!
۳. کاناپ مرغ و سبزیجات
سینه مرغ پخته و خیلی ریز ریش شده، آب لیموی تازه، سس مایونز، ماست یونانی، برگ کرفس ساطوری شده، پیازچه نگینی خرد شده، جعفری ساطوری شده، و نمک و فلفل را باهم ترکیب کنید. میتوانید برای یک دست شدن ترکیب، آن را داخل مخلوط کن به خوبی له کنید. ترکیبی که به دست آوردید را میتوانید روی نان تست قرار داره و کاناپ مرغ داشته باشید.
۴. رول مرغ و سیب زمینی
رول مرغ و سیب زمینی یکی از فینگر فود های مرغ می باشد. شما می توانید برای آگاهی بیشتر نسبت به انواع این فینگر فود روی کلمه طرز تهیه فینگر فود مرغ کلیک کنید. برای تهیه رول مرغ و سیب زمینی ابتدا باید سیبزمینی را با کمی نمک و ادویه طعم دار کرده و نیم پز کنید، سپس برش دهید. سینه مرغ را به صورت نوارهای باریک هم عرض تکههای سیبزمینی برش بزنید و با کمی ادویه و نمک طعم دار کنید. برای دو ساعت کنار بگذارید. سپس نوارهای سینه مرغ را دور سیبزمینی پیچیده و سرخ کنید.
۵. فینگر فود کراکت مرغ و پنیر
یک گزینه خوشمزه برای فینگر فود کراکت مرغ است. سینه مرغ را پخته و خرد کنید، پنیر پیتزا، فلفل دلمهای، سیبزمینی پخته، جعفری خردشده، ادویه و نمک را به مرغ اضافه کنید و با یک عدد تخممرغ ورز دهید. سپس به شکل دلخواه درآورده سوخاری و سرخ کنید.
۶. کیک مرغ تک نفره
برای درست کردن کیک مرغ ابتدا مرغ را همراه با مقداری پیاز، نمک و زردچوبه پخته و آن را رشته رشته میکنیم. سپس سس و ماست را با هم ترکیب میکنیم. در مرحله بعد جعفری ریز شده را همراه با مرغ داخل ظرف حاوی سس و ماست میریزیم. پیازچهها را هم به صورت خلالی خرد میکنیم. کمی نمک هم به حسب ذایقه به مواد اضافه کرده و خوب با هم مخلوط میکنیم. سپس دور نان تستها را با چاقو میبریم و لایهی اول را در سینی میگذاریم. سپس مواد را روی نانها میریزم و پخش میکنیم. در نهایت ردیف دوم نانها را میچینیم و مواد را میریزیم و در پایان کیک مرغ تک نفره را چند ساعت در یخچال قرار می دهیم تا ماست به خوبی جذب کیک شود. سپس کیک مرغ را تزیین و سرو میکنیم.
۷. فینگر فود دلمه قارچ یا قارچ شکم پر
قارچهای متوسط و بزرگ را انتخاب کنید و با احتیاط داخلشان را خالی کنید. میتوانید از انواع سس ماکارونی برای پر کردن داخل شکم قارچها استفاده کنید؛ فقط برای این استفاده باید سس را خشکتر و کم آب تر تهیه کنید. قارچها را درون سینی فر چیده و روی هرکدام یک تکه پنیر پیتزا بگذارید. به مدت ۱۰ دقیقه درون فر بگذارید. بعد از طبخ میتوانید روی آنها گوجه گیلاسی یا فلفل دلمهای بگذارید.
مقاله پیشنهادی: نکات رژیم غذایی
۸. ته چین قالبی
ته چین قالبی تک نفره یک فینگر فود ایرانی خوشمزه و دوست داشتنی است. از نظر ظاهری، شکل خیلی خوبی دارد و اگر پخت خوبی هم داشته باشد برای پذیرایی از میهمان گزینه مناسبی است. برای تهیه ته چین قالبی تک نفره، برنج آبکش شده را با زرده تخم مرغ، ماست و زعفران مخلوط میکنیم. بعد سینه مرغ را خرد میکنیم و داخل قالب مافین را چرب میکنیم. سپس مقداری از برنج را داخل ظرف ریخته، روی آن مقداری سینه مرغ میگذاریم و قالب را با برنج پر میکنیم و سپس به مدت ۴۵ دقیقه داخل فر از قبل گرم شده میگذاریم. بعد از اینکه مافین سرد شد، ته چین را از آن خارج میکنیم. روی اون را با زرشک تفت داده شده، خلال پسته یا بادام تزیین میکنیم. ته چین قالبی تک نفره آماده سرو و استفاده هست.
۹. بورک گوشت
یکی از انتخابهای مناسب برای فینگر فود، انواع بورک است. یکی از انواع بورک، بورک گوشت است. برای تهیه این فینگر فود، گوشت چرخ شده را به همراه پیاز تفت بدهید. سپس فلفل دلمه و قارچ خردشده را اضافه کنید. در آخر که این مواد پخته شد، رب گوجه فرنگی و ادویه دلخواه را تفت داده و اضافه کنید. بعد از خنک شدن مواد، آنها را در خمیر یوفکا پیچیده و سرخ کنید.
۱۰. رول کوکو سبزی
کوکو سبزی یکی از انواع کوکوهای سنتی است. این غذا ظاهر بسیار خوبی دارد و برای استفاده در سفرههای مهمانی و مجالس یک انتخاب مناسب است. برای شروع طرز تهیه فینگر فود رول کوکو سبزی ابتدا کوکو سبزی را طبق دستور همیشگی آماده کنید و در قالب بریزید و قالب را در فر قرار دهید، پس از پخته شدن از فر خارج کنید و سپس مواد میانی را روی کوکو مالیده و رول کرده در یخچال قرار دهید و پس از چند ساعت برش بزنید.
۱۱. بقچه بادمجان
برای تهیه بقچه بادمجان به عنوان فینگر فود، بادمجان را برش زده و سرخ کنید. رب گوجه فرنگی و زردچوبه اضافه کنید. بادمجانها را به صورت بهعلاوه قرار داده و وسط آن از مخلوط گوشت بگذارید. بادمجانها را به صورت بقچه ببندید و با خلالدندان فیکس کنید. فینگر فود بادمجان بقچهای شما آماده سرو است!
۱۲. پنیر سوخاری
پنیر سوخاری از انواع فینگر فود های ساده و خوشمزه است که مواد اولیه آن پنیر موتزارلا، پودر سوخاری، روغن برای سرخ کردن، تخم مرغ و آرد است. طرز تهیه این نوع فینگر فود بسیار ساده است، کافی است پنیر را به قطعات کوچک تقسیم کنید و آن را اول در تخم مرغ زده شده فرو برده و سپس در آرد سوخاری فرو ببرید. سپس پینر ها را داخل روغن داغ کمی سرخ کنید تا آرد روی آن برشته شود.
۱۳. رول تخم مرغ و سبزیجات
برای تهیه این فینگر فود خوشمزه و مقوی ابتدا هویج و پیازچه را ریز خرد کنید، در یک کاسه تخم مرغها را هم بزنید سپس همه مواد را با هم مخلوط میکنیم و کف ماهیتابه که از قبل داغ شده است میریزیم. بعد از پختن تخم مرغ شروع به رول کردن آن میکنیم و بعد آن را برش میدهیم.
۱۴. کورن داگ خانگی
کورن داگ از جمله انواع پرطرفدار فینگر فود در مهمانیها و مراسمها است و مواد تشکیل دهنده آن شامل: سوسیس هات داگ است که با لایه ای از خمیر آرد ذرت پوشیده شده و در روغن داغ سرخ میشود. کورن داگ برای آسانتر خورده شدن معمولا با سیخ چوبی سرو میشوند، اما بدون چوب هم میتوان آن را سرو کرد.
۱۵. لازانیا فنجانی
لازانیا غذایی است که همیشه در تمام مهمانیها طرفدار دارد؛ پس انتخاب آن به عنوان فینگر فود هم قطعا جذاب خواهد بود. روش تهیه لازانیا فنجانی یا مینی لازانیا به این صورت است که بعد از اینکه مواد گوشتی لازانیا را آماده کرید، قالب کاپ کیک را چرب کرده و خمیر فیلو را در آن بگذارید. مقداری پنیر ریکوتا روی خمیرها بگذارید و بعد یک قاشق از مایع گوشتی روی آن بریزید. کمی پنیر پیتزا اضافه کنید و یک خمیر دیگر روی آن قرار دهید. مجدد کمی پنیر ریکوتا و بعد یک قاشق از مواد ریخته و پنیر پیتزا رنده شده روی آن بریزید. فر را از قبل گرم کنید و قالب را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به حرارت ۱۸۰ درجه درون فر قرار دهید.