طرز تهیه شش انداز زنجان
مواد لازم شش انداز :
- خرما بدون هسته ۱/۲ پیمانه
- گردو خرد شده ۱ پیمانه
- کشمش پلویی ۱ پیمانه
- پیاز کوچک ۱ عدد
- کره ۱/۴ پیمانه
- تخم مرغ ۴ عدد
- روغن مایع ۱/۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
مرحله اول:
پیاز را سرخ کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم:
کره و روغن مایع را در تابه بریزید تا گرم شود. خرما را به روغن داغ اضافه کنید و اجازه دهید سرخ و کمی نرم شود.(حواستان باشد که خرما شیرین است و سریع می سوزد پس باید مداوم آن را هم بزنید.)
مرحله سوم:
در این مرحله گردو را اضافه کنید. در ظرف را ببندید و اجازه دهید با شعله کم بچزد و کمی نرم شود.
مرحله چهارم:
پیاز سرخ شده و کشمش و ادویه را به ترکیب خرما و گردو بیافزایید و مواد شش انداز زنجان را خوب مخلوط کنید.
مرحله پنجم:
در انتهای کار تخم مرغ های زده شده را اضافه کنید.(می توان تخم مرغ ها را هم نزد و اجازه دهید به همان شکل سفت شود. رسم بر این است به تعدا نفرات در این غذا تخم مرغ می زنند.)
(اصولا این غذا در فصل سرد سرو می شود چرا که تمام مواد به کار رفته در آن طبع گرم دارند و بسیار پرکالری هستند و موجب افزایش انرژی بدن می شود علاوه بر این، این خورش بسیار خون ساز و مقوی است چرا که کشمش و خرما هر دو از مواد مفید برای خون سازی و بالا بردن آهن بدن است البته این خورش شباهت زیادی به خاگینه دارد.حدودا ۲۰ دقیقه نیاز به پخت دارد.